Menu Sluiten

Prins Stan I, Prinses Denise en Hofnar Maurice stellen zich voor

Prins Stan I (Meentz), Prinses Denise (Souren) en Hofnar Maurice (Slenter) zijn de nieuwe heersers over het Breuzelère-riek van Mechelen. Onder het toeziend oog van een talrijk publiek werden Stan Meentz, Denise Souren en Muarice Slenter geproclameerd als Prins, Prinses en Hofnar van de Breuzelère 2023.

De hoogheden hebben er vanwege de Covid-19 periode lang op moeten wachten en waren blij hun grote geheim eindelijk prijs te mogen geven aan de Mechelse bevolking. De proclamatie werd voorafgegaan door diverse artiesten die zorgen voor de carnavalsstemming in Mechelen. Hierna was het moment aangebroken voor Prins Thijs II en Prinses Lisette die sinds 2020 hebben mogen heersen over Mechelen om hun symbolische waardigheden af te dragen. Het Prinsenpaar bedankte iedereen voor het geweldige jaar en de extra tijd die zij als Prins en Prinses hebben mogen meemaken tijdens de Covid-19 pandemie. De zaal reageerde met een luid applaus.

Tijdens de pauze vond een bijzonder moment plaats. President Math van Hautem (die tevens zijn 3×11 jarig jubileum viert) droeg het Presidentschap van de Breuzelère over aan André Peelen, die zich vanaf nu President-voorzitter van de Breuzelère mag noemen.

Met een act uitgevoerd door een aantal leden van de Breuzelère, konden de nieuwe hoogheden tevoorschijn worden gehaald door Super Mario. De hoogheden werden onder een daverend applaus door het publiek in de zaal ontvangen. Nadat de hoogheden als Prins, Prinses en Hofnar waren geïnstalleerd, barste het feest tot in de kleine uurtjes los.

Prins Stan, Prinses Denise en Hofnar Maurice zijn zeker geen onbekenden in Mechelen. Stan en Denise als zoon en schoondochter van de uitbater van café de Paardestal en Maurice als vrijwilliger bij de brandweer in Mechelen. Alle drie zijn ook nauw betrokken bij het verenigingsleven in Mechelen en omstreken. Zo zijn ze lid van carnavalsgroep CV Neet te Sjtoppe, vrijwilliger bij het Kindervakantiewerk in Mechelen en willen ze graag een woning bouwen met het CPO in Mechelen en is Prins Stan in november toegetreden tot de Breuzelere als aspirant-lid. Prinses Denise danst bij Dance Spirit Partij en is hier ook bestuurslid van. Tot slot zijn ze fan van Max Verstappen. In het dagelijks leven werkt Prins Stan als vrachtwagenchauffeur, is Prinses Denise pedagogisch begeleider en Hofnar Maurice loonwerker.

De hoogheden zullen tot aan de Carnaval nog vaak in hun hoedanigheid te zien zijn bij diverse activiteiten in en rond Mechelen. Vertrekpunt is steeds residentie café de Paardestal.