In Memoriam

Jo ScheepersCarnavalsvereniging de Breuzelère uit Mechelen heeft op 7 december geheel onverwachts en veel te vroeg afscheid moeten nemen van hun lid, onderscheiden in de Orde van Verdienste, Jo Scheepers.

Jo werd in 2008 samen met zijn echtgenote Monique, Prins en Prinses van de Breuzelère en werd hierna een trouw en zeer gewaardeerd lid van de Breuzelère.

Jo was echter al jarenlang met zijn carnavalshart betrokken bij de Breuzelère als uitbater van café zaal De Mechel en als verenigingsman. In 2007 hielp hij samen met Monique de Mechelse verenigingen uit de brand door geheel onbaatzuchtig tijdens de carnavalsdagen zaal De Mechel opnieuw te openen. Als blijk van waardering werden zij hiervoor onderscheiden in de Orde van Verdienste.

Jo was samen met zijn echtgenote Monique altijd aanwezig om een helpende hand te bieden binnen de vereniging, organiseerde altijd de inkoop en opbouw van het horecadeel bij onze activiteiten en ontwierp menige poster en flyer.

Jo zorgde ook altijd voor iets om te knabbelen tijdens onze activiteiten en verzorgde als aanjager van de Eetcommissie het eten tijdens de carnavalsdagen. Voor een kleine of grote rol in het Proclamatiespel was Jo altijd te vinden en wist daarmee de lachspieren van het publiek los te krijgen door zijn ludieke manier van acteren.

In 2020 mochten we met een trotse Jo zijn 1 x 11 jarig lidmaatschap bij de Breuzelère vieren. De Breuzelère zijn dankbaar voor wat Jo voor de vereniging betekend heeft.

Wij zullen ons Jo blijven herinneren als een persoon die veel respect heeft verworven bij z’n vele vrienden en verenigingen en in het bijzonder bij zijn carnavalsvrienden van de Breuzelère.

Moge hij ruste in vrede.