Carnaval i Mechele 2022

 

 

voorkantachterkant

 

C.V. de Breuzelère en J.C.V. de Breuzelèèrkes organiseren tijdens de carnaval diverse activiteiten in Mechelen.

 

Nu de Covid-19 maatregelen worden losgelaten is het gelukkig mogelijk om toch carnaval te vieren en organiseren wij tijdens de carnavalsdagen diverse activiteiten in Mechelen. De Breuzelère en Breuzelèèrkes onder aanvoering van de hoogheden Prins Thijs II, Prinses Lisette, Jeugdprinses Lieke I, Hofnar Lara en de Hofdames Isa en Rosa Mila maken zich op voor gezellige carnavalsdagen en organiseren elke dag een of meerdere activiteiten. Hieronder het volledige programma:

Zaterdag 26 februari 2022                “ Lempkeswandeling”

Om 20:11 uur vertrekt als alternatief voor de Lempkesoptocht een Lempkeswandeling. De hoogheden roepen de inwoners van Mechelen op om verkleed en met hun eigen ‘lempke’ mee te wandelen over de optochtroute. Aansluitend zullen de lokaliteiten worden bezocht.

 

Zondag 27 februari 2022       “Carnavalsbrunch, Fruhshoppe, Kar-trikke en
Kingersjpringmiddig”

Op zondag organiseren we van 10:00 uur tot 11:30 uur een carnavalsbrunch in gemeenschapszaal A gen Sjoeeël. Inwoners kunnen zich tot 25 februari aanmelden en ontvangen hiervoor een flyer i de brievenbus. Voor het bedrag van 11,00 euro kunnen de inwoners smakelijk genieten van spek- en ei, belegde broodjes en koffie en thee.

Heeft u de flyer niet ontvangen en wilt u deelnemen? Schrijf dan uw naam, het aantal personen en telefoonnummer op een enveloppe en gooi deze met gepaste betaling in bij ons secretariaat op het adres Commandeurstraat 54 in Mechelen. Aanmelden kan tot en met vrijdag 25 februari.

Aansluitend vindt er carnavalsfrühshoppen plaats met diverse optredens en artiesten.

Om 14:00 uur mogen alle kinderen zich verzamelen met Bolderkar, Sjoepkar, Sjteakkar of wat vur kar op de Scholdrees. De Jeugdhoogheden Jeugdprinses Lieke I, Hofnar Lara en de Hofdames Isa en Rosa Mila worden thuis afgehaald en we gaan gezamenlijk naar gemeenschapszaal A gen Sjoeël. Hier worden rond 14:30 uur de traditionele snoepzakken door de hoogheden uitgedeeld. Aansluitend vindt er een Kingersjpringmiddag plaats in de zaal.

Maandag 28 februari 2022                           “Rondgank durch Mechele”

Om 14:11 uur vertrekken de hoogheden samen vanaf gemeenschapszaal A gen Sjoeël voor een rondgang door de straten van Mechelen. Aansluitend bezoeken we de lokaliteiten om carnaval te vieren.

Dinsdag 1 maart                                            “traditionele aafsjleting”

Wij sluiten carnaval 2022 traditioneel af met een laatste rondgang langs de lokaliteiten in Mechelen. Om 19:00 uur wordt de Kindercarnaval afgesloten en om 00:00 uur het grote carnaval. Beide in de Residentie café In de Kroeën.

Hang de Vlag oet en verseer die hoes!

C.V. de Breuzelère en J.C.V. de Breuzelèèrkes roepen alle inwoners op om de carnavalsvlag uit te hangen en hun woning te versieren, zodat we Mechelen in de carnaval te kleuren.

Daarnaast nodigen Jeugdprinses Lieke I, Hofnar Lara, Hofdames Rosa Mila en Isa en Prins Thijs II en Prinses Lisette iedereen uit om tijdens de carnavalsdagen deel te nemen aan onze activiteiten.